Pracodawca jutra

V EDYCJA KONKURSU MIĘDZYSZKOLNEGO TOP – MECHANIK

Jest nam niezmiernie miło poinformować, iż po rocznej przerwie powracamy z Konkursem Top – Mechanik. W ubiegłym roku z powodu Pandemii Covid-19, nasz tradycyjny Konkurs został odwołany. W tym roku walczymy dalej przeciw pandemii koronawirusa i wspieramy młode talenty. Edycja 2021 Konkursu Top Mechanik będzie zorganizowana w całości w formie zdalnej dzięki nowoczesnym kanałom komunikacyjnym i wsparta przez naszych wiernych partnerów (Toyota, Optima Tools, Segepo-Refa, Autocam).

Rozpoczynamy 7 kwietnia 2021r., etapem teoretycznym przy wsparciu platformy e-learningowej, zaś 13 kwietnia 2021r. uczniowie będą rozwiązywać zadania przeznaczone dla części praktycznej za pomocą aplikacji Microsoft Teams.

W tegorocznym Konkursie wezmą udział drużyny z następujących szkół: Zespół Szkół Nr 5 im. Maksymiliana Tytusa Hubera w Wałbrzychu, Zespół Szkół nr 1 im. prof. Wilhelma Rotkiewicza w Dzierżoniowie, Powiatowy Zespół Szkół nr 2 im. Wincentego Witosa w Środzie Śląskiej.

Wyniki ogłosimy 21 kwietnia 2021r.

Życzymy drużynom powodzenia!

Konkurs Top Mechanik adresowany jest do uczniów szkół ponadpodstawowych, techników i branżowych szkół I stopnia, kształcących w zawodach: technik mechanik oraz operator obrabiarek skrawających, kwalifikacja MEC.05 lub MG.19 oraz w zawodach zawierających w podstawie programowej elementy kształcenia związane z obróbką skrawaniem.

Celem Konkursu jest podnoszenie poziomu umiejętności zawodowych uczniów kształcących się w zawodach technik mechanik oraz operator obrabiarek skrawających – kwalifikacja MEC.05 lub  MG.19 oraz w zawodach zawierających w podstawie programowej elementy kształcenia związane z obróbką skrawaniem.